הגיע הזמן להודות בזה, אפיה היא לא התחום החזק שלי…ולכן בכל פעם שאני מארחת, את העוגות והלחמים אני מזמינה מלחם ארטיזן. אני פשוט לא רוצה לקחת סיכון שאולי הלחם יהיה לא טרי מספיק או שהעוגה לא תהיה טעימה לכל האורחים, כפי שקרה לי כשהזמנתי ממאפיות אחרות. עם לחם ארטיזן כבר ברור לי שהאורחים שלי מלקקים את האצבעות ושואלים מאיפה העוגות המדהימות האלו. עוגת הדגל בבית שלנו היא עוגת טריקולד – עוגת שמרים בשילוב שוקולד חלב משובח, מריר ולבן כבר קשה לעבור שבת בלעדיה…
רק המלצה קטנה, אם אתם מארחים בסופ”ש אל תזכרו ברגע האחרון ותגיעו ביום שישי בבוקר כי התור משתרך עד הרחוב ויש סבירות גבוהה שפשוט לא יישארו המוצרים שתכננתם לקנות…עדיף להתקשר לפני ולבצע הזמנה.
מאפייה וקונדיטורית בוטיק אשר נוסדה באביב 1999 ע”י האחים חיים וגיא שדות.
לחם ארטיזן פועלת ושומרת באדיקות על שיטות עבודה מסורתיות הבאות לידי ביטוי בטעם, במרקם ובאיכות המוצרים המגוונים שמייצרים במאפיה. הלחמים המיוצרים בלחם ארטיזן הנם לחמי שאור (מחמצת טבעית) מקמחים שונים: קמח חיטה, חיטה מלאה, כוסמין ושיפון. בקרוב נייצר – לחמים מקמחים עתיקים כגון אמר, חיטת קמוט ואיינקורן – המכילים ערכים תזונתיים איכותיים המסייעים לשמירה על תזונה נכונה.
הלחמים בעלי מרקם מיוחד המאופיין במעטפת קשה ופריכה אשר תומכת בעמידותם תוך שמירת פנים הלחם רך ונימוח. כמו כן, לחמי לחם ארטיזן מצטיינים בטעמם הנפלא ובארומה המשכרת המוצפת מהם.
הבסיס לטעמם הנפלא והייחודי של הלחמים אותם אנו מייצרים, טמון בתהליך עיבוד ארוך וקפדני המלווה בעבודת כפיים, ממש כפי שהיה נהוג בעבר – החל משימוש בחומרי גלם מן הטבע כגון שאור טבעי (שמרי פרא), דרך התפחה חוזרת של הבצק ועד לשימוש בתנור מיוחד בעל רצפת אבן להשלמת האפייה.
הערכים המובילים של לחם ארטיזן – רמת שירות גבוה, השגחה מתמדת ואיכות מוצרים בלתי מתפשרת ואף תרומה לקהילה. על מנת לממש קוד אתי זה, בין השאר, מועסקים במקום גם עובדים בעלי מוגבלות.
בסניפים ניתן למצוא מגוון רחב של לחמים, לחמניות, בייגל אמריקאי, מאפים מלוחים, מאפים מתוקים, עוגות ועוגיות והכל מיוצר בעבודת יד וללא חומרים משמרים ומשפרי טעם.
חג החנוכה בפתח ואיך אפשר בלי הסופגניות המעולות של לחם ארטיזן. השנה תוכלו למצוא בסניפי לחם ארטיזן סופגניות אפויות וסופגניות מטוגנות, בנוסף הם מחדשים בטעמים מפתיעים כמו סופגנייה במילוי פטיסייר פירות יער וסופגנייה במילוי פטיסייר קפה לטה. נשמע מעולה נכון?
האמת שזה אפילו יותר טעים מאייך שזה נשמע! אתם בדרך?